COVID-19 hos hund og kat?

Som situationen er nu, er det intet der tyder på at coronavirus COVID-19 kan smitte fra kæledyr til mennesker. Idexx laboratories har testet flere tusinde hunde og katte for den nye coronavirus (COVID-19) frem til dato, uden at finde én eneste der var positivt for virus (jf. www.idexx.com, “Leading Veterinary  Diagnostic Company Sees No COVID-19 Cases in Pets”, Westerbrook, Maine, March 13, 2020). Den nuværende pandemi i Danmark skyldes spredning af virus fra person til person. Pga. at nogle sygdomme kan ændre sig så de rammer både dyr og mennesker (zoonoser), og da COVID-19 muligvis stammer fra dyreverdenen oprindeligt, anbefales det dog at opretholde en god hygiejne eller helt undgå samvær med kæledyr, hvis du er syg med COVID-19. Vask hænder før og efter kontakt med dyr, disses mad/vandskåle og undgå kys og slik.